Bobby

Kenmerken

Geslacht: Reu
Ras: Kruising
Koppel: Nee
Leeftijd: 10-10-19
Kan bij katten: Nee
Kan bij honden: Wisselend
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Zindelijk: Ja

Omschrijving

Bobby is op zoek naar een nieuw huis, waar hij alleen kan vertoeven zonder andere dieren en kinderen onder de 14 jaar. Hij is op zoek naar een ervaren baas die tijd en geduld heeft. Bobby moet eerst wel even wennen aan de nieuwe situatie maar daarna vindt hij  het leuk om te spelen en is enthousiast! Bobby is een lieve, vrolijke hond die graag aandacht wilt, met honden is hij wat wisselend, katten gaat niet.

Update 26-05-23: Bobby is een ‘stoere’ onzekere hond. De nieuwsgierigheid wint. Je moet hem sturen (letterlijk en figuurlijk, anders gaat hij zigzaggen en tackelt hij je onbedoeld), houdt van stukjes ‘vrij snuffelen’. Je ziet hem dan echt ontspannen. Hij houdt van een rustige uitlaatroute. Valt niet uit naar verkeer, maar denkt soms wel dat hij er aan kan ruiken…vandaar dus ook ‘sturen’. Durft wel te blaffen, wanneer hij een hond spannend vind. Even ‘nee, nee’ en aandacht vragen (met koekje) als je ‘te laat’ bent en dan stopt hij meteen en richt zich weer op geleider. Ben je op tijd, dan blaft hij niet.

Ook kan hij soms schrikken, maar als je zelf kalm blijft en hem geruststelt, hersteld hij zichzelf eigenlijk meteen. Hij is in zijn nopjes met uitlaten als het doorlopen dus met snuffelstukjes afgewisseld wordt.

Ook zie je dat hij met wandelen begint ‘in te checken’ bij de geleider. Erg leuk en bevestiging van vertrouwen om de bevestiging te zoeken. Hij ontspant steeds beter. En Bobby leeft voor koekjes!

Update 18-01-24 Bobby en de medewerkers hebben een coaching gehad van gedragsdeskundige Yannick van Arvid van Putten. Hij leert snel en wil graag voor je werken, je ziet hem groeien en genieten. Een hondje dat zeer geschikt zal zijn voor detectie speuren of behendigheid.

Deel dit:

Jacky