Jacky

Kenmerken

Geslacht: teef
Ras: kruising Doggo Argentino
Koppel: nee
Leeftijd: 11-05-20
Kan bij katten: onbekend
Kan bij honden: wisselend is erg enthousiast
Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
Zindelijk: ja

Omschrijving

Jacky is een vrolijke Roemeense dame, ze is gevonden in het Gaasterlandse bos bij Hemelum. Buitenlandse mensen hebben haar gevonden en pas na 3 dagen  naar Dierenkliniek Vriezelaar in Lemmer gebracht. Helaas zijn er geen gegevens genoteerd van de vinder. Wie mist Jacky of weet waar ze thuis hoort? Als haar baas niet komt dan mag ze 25 april naar een nieuwe baas.

Jacky is een jongedame waarvan wij haar achtergrond niet kennen. Het enige wat we weten is dat deze dame van oorsprong uit Roemenië komt. Jacky is een schat van een hond alleen is ze behoorlijk sterk en heeft een korte spanningsboog. Ze kent niet alle commando’s maar kan dit zeker aanleren met de juiste begeleiding en heel veel lekkernij.  Jacky is dol op eten en kan redelijk goed schrokken. Haar voeding kan het beste opgedeeld worden in kleinere porties over de dag.

Voor Jacky zoeken we een baasje die letterlijk sterk in zijn of haar schoenen staat. Door haar kracht en formaat is ze best wel lomp. Daarom plaatsen we haar niet in een gezin met jonge kinderen. Jacky is ook niet geschikt voor een kleine woning of appartement. Jacky vind een mooie tuin waar ze lekker kan snuffelen wel erg fijn. Hoe ze met katten is dat weten we niet. Maar door haar lompheid raden we het niet aan om haar bij katten te plaatsen want ook in spel kan ze met haar kracht makkelijk serieus letsel veroorzaken.

Buiten de hekken van het Asiel loopt Jacky vrij netjes mee aan een tuig. Ze is erg onderzoekend en nieuwsgierig. Op fietsers en voetgangers reageert ze eigenlijk niet. Ook niet op kinderen. Wel is ze gefocust op andere honden en of dit enthousiasme is weten we nog niet helemaal. Ze blaft of bromt niet maar springt wel op. Dit is iets wat wel gemonitord moet worden. Jacky zou best wel een cursus kunnen gebruiken. Ze is met haar zachte karakter en vrolijke humeur nog best wel goed te sturen. Hier zien we vooral een blij ei en spring in het veld. Jacky kan wel traplopen en gaat trappen ook zonder aarzeling ook op en af. Jacky houd van speeltjes en vooral knuffels zijn niet veilig.

Denkt u dat Jacky past in uw situatie en heeft u interesse in deze mooie jonge dame? Neem voor meer informatie dan telefonische contact met ons op tijdens onze openingstijden.

Deel dit:

Bobby