Informatie

Wanneer u een kat bij ons vandaan wilt halen, zijn de volgende punten belangrijk om te weten:

Voor een kat betaalt u een bedrag van € 125, -. Dit is inclusief katten- en niesziekte-enting, sterilisatie / castratie, chip ontwormd en ontvlooid ( vraag als u een dier meeneemt naar de data!) en een zak Hills voer. Wanneer één van deze medische handelingen nog niet gebeurd is, krijgt u van ons een doorverwijsformulier, zodat dit alsnog op onze kosten gebeurt.

Voor een kitten betaalt u een bedrag van € 150, -. Dit is inclusief 2 x katten- en niesziekte-enting, sterilisatie / castratie en chip, ontwormd en ontvlooid ( vraag als u een dier meeneemt naar de data!) en een zak Hills voer. Wanneer een van deze medische handelingen nog niet gebeurd is krijgt u van ons een doorverwijsformulier, zodat dit alsnog op onze kosten gebeurt.

Vertoont het dier binnen 14 dagen ziekteverschijnselen, welke een gevolg zijn van het verblijf in onze opvang, dan kunt u na overleg met de asielbeheerder, via een doorverwijsformulier, op kosten van het asiel naar de asiel dierenarts. Deze regeling geldt zolang de ziekte duurt, tenzij het een chronische ziekte betreft! Voor elk consult is een nieuw doorverwijsformulier nodig! Zonder doorverwijsformulier kunt u, tenzij het een noodgeval betreft, geen aanspraak maken op een vergoeding van de hiervoor gemaakte kosten!

  • Indien men het dier binnen 14 dagen terugbrengt, ontvangt men het plaatsingsbedrag retour minus €30.
  • Na 14 dagen kan het dier (na overleg) wel retour naar het asiel, maar dan krijgt u geen geld meer terug.
  • Kosten retour brengen na een half jaar: €115

Wanneer u een kat bij ons vandaan haalt, wordt geacht dat u genoeg tijd en ruimte voor het dier hebt.

Wanneer u verhuist of wanneer de kat komt te overlijden wordt u geacht dit aan ons te melden.

U mag de kat niet doorgeven of doorverkopen aan een ander zonder toestemming van ons.

Wanneer u een kat bij ons vandaan haalt, wordt u gevraagd naar geldige legitimatie.

Onze asielkatten krijgen Hills voer te eten, daar kunnen zij de hele dag over beschikken. Mocht u over willen schakelen op ander voer dan is dat geen bezwaar. Maar mengt u de eerste dagen het Hills voer met het nieuwe voer, zodat de kat er aan kan wennen en daardoor minder kans heeft op diarree ten gevolge van het andere voer.

Mocht u vlees willen gaan voeren, geef dan niet meer dan 1 eetlepel per dag en het liefst altijd op hetzelfde tijdstip. Zet verder de hele dag brokken klaar; brokken zijn vaak complete voeding en beter voor het gebit!

Melk geven is af te raden; men geeft vaak te veel melk waardoor de kat al gauw aan de diarree raakt. Wilt u toch wat melk geven, doe dat dan op een vast tijdstip: eenmaal per dag een hèèl klein scheutje kan niet zoveel kwaad, maar in principe krijgt de kat alles binnen via zijn complete voedingsbrokken. Verder moet er elke dag vers drinkwater staan!

Als u nog vragen heeft, stel ze gerust aan onze medewerkers, zij staan u graag te woord.

Zie voor meer informatie over huisdieren op www.licg.nl

Wanneer u een kat uit onze opvang meeneemt, leest u dan ook goed de plaatsingsvoorwaarden door; dit om misverstanden te voorkomen.

anbi

Wilt u doneren?

De Nomadenhof vangt honden en katten op en probeert de dieren een zo goed mogelijk verblijf te bieden. Hier is, naast onze passie en inzet, veel geld voor nodig. Wilt u ons steunen middels een donatie? Klik dan op onderstaande knop:

anbi

Wilt u doneren?

De Nomadenhof vangt honden en katten op en probeert de dieren een zo goed mogelijk verblijf te bieden. Hier is, naast onze passie en inzet, veel geld voor nodig. Wilt u ons steunen middels een donatie? Klik dan op onderstaande knop: