Informatie

Wanneer u een hond bij ons vandaan wilt halen, zijn de volgende punten belangrijk om te weten:

Voor een hond betaalt u een bedrag van € 200, -. Dit is inclusief enting en chip, ontwormd en ontvlooid (vraag als u een dier meeneemt naar de data!) en een zak Hills voer. Als de hond al gecastreerd of gesteriliseerd is, komt er een toeslag van € 100,- bij.

Voor een pup betaalt u een bedrag van € 300, -. Dit is inclusief 2 entingen en chip, ontwormd en ontvlooid (vraag als u een dier meeneemt naar de data!) en een zak Hills voer. Wanneer één van deze medische handelingen nog niet gebeurd is, krijgt u van ons een doorverwijsformulier, zodat dit alsnog op onze kosten gebeurt.

Vertoont het dier binnen 14 dagen ziekteverschijnselen, welke een gevolg zijn van het verblijf in onze opvang, dan kunt u na overleg met de asielbeheerder, via een doorverwijsformulier, op kosten van het asiel naar de asiel dierenarts. Deze regeling geldt zolang de ziekte duurt, tenzij het een chronische ziekte betreft! Voor elk consult is een nieuw doorverwijsformulier nodig! Zonder doorverwijsformulier kunt u, tenzij het een noodgeval betreft, geen aanspraak maken op een vergoeding van de hiervoor gemaakte kosten!

  • Indien men het dier binnen 14 dagen terugbrengt, ontvangt men het plaatsingsbedrag minus €30 euro retour.
  • Na 14 dagen kan het dier (na overleg) wel retour naar het asiel, maar dan krijgt u geen geld meer terug.
  • Kosten retour brengen na een half jaar: €150

Wanneer u een hond bij ons vandaan haalt, wordt geacht dat u genoeg tijd en ruimte voor het dier hebt.

Voor nazorg zal na in de proefperiode gebeld worden om te informeren hoe het met de hond gaat. Ook kunt u bij vragen zelf bellen voor advies.

Wanneer u verhuist of wanneer de hond komt te overlijden wordt u geacht dit aan ons te melden.

U mag de hond niet doorgeven of doorverkopen aan een ander zonder toestemming van ons.

Wanneer u een hond bij ons vandaan haalt, wordt u gevraagd naar geldige legitimatie.

Onze asielhonden krijgen 2 x maal per dag Hills voer en zijn goed doorvoed. Mocht u op een ander voer over willen schakelen dan is dat geen bezwaar. Mengt u dan de eerste dagen het Hills voer met het nieuwe voer door elkaar, zodat de hond er aan kan wennen en daardoor minder kans heeft op diarree ten gevolge van het overschakelen op het nieuwe voer. Geef de hond niet te veel “tussendoortjes”: dat vermindert de gezonde eetlust. Wel kunt u zijn normale portie voer over twee porties per dag verdelen, bijvoorbeeld ‘s ochtends na het uitlaten en ‘s avonds voor het slapen gaan, wanneer de hond er weer uit is geweest.

Als een hond te veel eten krijgt, dan kan hij ook aan de diarree raken; dus als de ontlasting te slap is geef dan iets minder voer. Houdt u er rekening mee dat als de hond gegeten heeft, het eten na 8 à 10 uur verteerd is, en dat hij dan dus weer uitgelaten moet worden. Geef daarom tussen 14:00 uur en 22:00 uur liever geen eten, want dat moet er ‘s nachts dus uit! Verder moet er elke dag vers drinkwater klaar staan!

Als u nog vragen heeft, stel ze gerust aan onze medewerkers, zij staan u graag te woord.

Zie voor meer informatie over huisdieren op www.licg.nl

Wanneer u een hond uit onze opvang meeneemt, leest u dan ook goed de plaatsingsvoorwaarden door; dit om misverstanden te voorkomen.

anbi

Wilt u doneren?

De Nomadenhof vangt honden en katten op en probeert de dieren een zo goed mogelijk verblijf te bieden. Hier is, naast onze passie en inzet, veel geld voor nodig. Wilt u ons steunen middels een donatie? Klik dan op onderstaande knop:

anbi

Wilt u doneren?

De Nomadenhof vangt honden en katten op en probeert de dieren een zo goed mogelijk verblijf te bieden. Hier is, naast onze passie en inzet, veel geld voor nodig. Wilt u ons steunen middels een donatie? Klik dan op onderstaande knop: