Vacature: Bestuursleden

Nieuws, Vacatures

Stichting De Nomadenhof in Sneek zoekt bestuursleden (m/v) op vrijwillige basis die een actieve bijdrage willen leveren aan het bestaan én de toekomst van ons asiel.

Wie zijn wij?
Zwerfdierenopvang De Nomadenhof is een dierenasiel, gelegen in het prachtige Zwettebos aan de rand van Sneek. Onze belangrijkste taak is het opvangen, verzorgen en herplaatsen van honden en katten die worden gevonden, of waar afstand van is gedaan binnen de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.

Daarnaast geven wij voorlichting aan scholen, particulieren en bedrijven over wat ons werk inhoudt, hoe je honden en katten verantwoord houdt en hoe je zwerf- en afstandsdieren voorkomt. Ook werken we actief samen met het bedrijfsleven en slaan we de handen ineen voor mooie initiatieven.

Onze asielbeheerder is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zij wordt daarbij ondersteund door een team van medewerkers en vrijwilligers. Dit alles onder leiding van en in samenwerking met een gedreven bestuur.

Wie zoeken we?

  • We zoeken ondernemende persoonlijkheden: mensen met een financiële, bedrijfseconomische, technische en/of bouwkundige achtergrond.
  • Je bent communicatief vaardig, gericht op samenwerking en het behalen van resultaat binnen zeer verschillende netwerken. Deze eigenschappen blijken ook uit je werkervaring.
  • Je bent maatschappelijk betrokken met een hart voor dieren én voor mensen, en maakt daar graag tijd voor vrij.
  • Ervaring met bestuurswerk binnen een vereniging of maatschappelijke instelling stellen we zeer op prijs.

Hoe ziet de functie eruit?

Het bestuur bestaat momenteel uit vier personen: een secretaris, een penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Gezien het vertrek van onze voorzitter en de ambities van De Nomadenhof zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons bestuur.

In het bestuur heeft iedereen zijn/haar eigen expertise en we maken graag gebruik van het talent dat jij meebrengt. Daarom wordt de exacte invulling van de taken in overleg met jou vastgesteld. Een wisseling van portefeuilles is daarbij bespreekbaar.

Het bestuur vergadert gemiddeld 1 x per maand. Tussendoor hebben we regelmatig contact met elkaar en onze asielbeheerder.

Wat brengt het jou?

  • Je maakt deel uit van een klein, goed functionerend, professioneel en enthousiast bestuur.
  • Je draagt bij aan de maatschappelijke functie die ons asiel heeft. Je levert een bijdrage aan dierenwelzijn én aan een omgeving waar vele medewerkers en vrijwilligers hun plek hebben gevonden.
  • Je zet je tijd, enthousiasme en kennis in ten behoeve van dieren(welzijn). Dat uit zich in vele dankbare dieren, dierverzorgers, vrijwilligers, maar ook samenwerkingspartners en sponsoren.
  • Onze organisatie is volop in ontwikkeling en biedt daardoor de nodige leuke uitdagingen en projecten.
  • Er is ruimte voor ontwikkeling van jouw talent en waardering voor eigen initiatief.
  • Je krijgt toegang tot een inspirerend team van mensen en nieuwe netwerken.

Reageren
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw brief met CV naar bestuurdenomadenhof@gmail.com. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sigrid Weijer-Fekken (penningmeester, 06 – 4430 5801) of Anna Tuinenburg (algemeen bestuurslid, 06 -3440 6525). Of kijk op www.nomadenhof.net, onze Facebookpagina of LinkedIn.

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.