Vacature algemeen bestuurslid op vrijwillige basis

Nieuws, Vacatures

Ben jij dat enthousiaste en professionele bestuurslid dat ons bestuur komt versterken?

Zwerfdierenopvang De Nomadenhof is een dierenasiel, gelegen in het prachtige Zwettebos aan de rand van Sneek. Onze belangrijkste taak is het opvangen, verzorgen en herplaatsen van honden en katten die worden gevonden of waar afstand van is gedaan.

We zijn als bestuur op zoek naar een bestuurslid die een actieve bijdrage wil leveren aan het opvangen van zwerfdieren binnen de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.
Wat brengt het je?
Je maakt deel uit van een klein, goed functionerend en enthousiast bestuur bij een goed werkend asiel. Je draagt bij aan de maatschappelijke functie die ons asiel heeft. Je kunt je tijd, enthousiasme en kennis inzetten ten behoeve van dieren(welzijn). Resultaat is vele dankbare dieren (en -verzorgers) binnen en buiten het asiel.
 

Wat zoeken we bij je?
Je bent een communicatief vaardig persoon. Je bent gericht op samenwerking en het behalen van resultaat binnen zeer verschillende netwerken. Deze eigenschappen blijken ook uit je werkervaring. Uiteraard heb je affiniteit met dieren in het algemeen en met asieldieren in het bijzonder. We hebben je tijd, ideeën en netwerk nodig bij de verdere planontwikkeling voor het asiel van de toekomst. Ervaring met bestuurswerk binnen een vereniging of maatschappelijke instelling stellen we erg op prijs.
Wat doet het asiel?
Wij verzorgen de opvang, verzorging en plaatsing van zwerf- en afstandsdieren uit de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Daarnaast geven wij voorlichting aan scholen, particulieren en bedrijven over wat ons werk inhoudt, hoe je honden en katten verantwoord houdt en hoe je zwerf- en afstandsdieren voorkomt. We hebben een asielbeheerder die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Zij wordt daarbij ondersteund door een team van medewerkers en vrijwilligers. In 2021 vingen wij 25 honden en 326 katten op. We willen voortborduren op wat onder de huidige leiding is bereikt.
En het bestuur?
Het bestuur bestaat momenteel uit vier personen; een voorzitter, secretaris, penningmeester en een algemeen bestuurslid. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van het asielwezen en de ambities van de Nomadenhof zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons bestuur. Wat je gaat doen binnen het bestuur is afhankelijk van jouw deskundigheid en wat zich aandient in ons werkveld. Een wisseling van portefeuilles is daarbij bespreekbaar. Het bestuur vergadert gemiddeld 1 x per maand. Tussendoor hebben we regelmatig contact met elkaar en onze beheerder.
Reageren
Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hilda Nauta-Velda (voorzitter), 06 – 22 468 126 of Sigrid Weijer-Fekken (penningmeester), 06 – 44 305 801. Wil je direct je belangstelling kenbaar maken? Stuur dan jouw brief met CV naar: bestuurdenomadenhof@gmail.com .

Kijk ook eens op onze website, facebook of LinkedIn.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.