HOE IS HET NU MET…..GIZMO

In augustus 2020 kregen we wel een heel bijzondere kat binnen: Gizmo. Hij is vermoedelijk met zijn voorpoot in een maaimachine terecht gekomen, waardoor het pootje nog slechts aan een ‘zijden draadje’ hing. Het pootje moest er af en er volgde een hele intensive verzorging. De wond was namelijk erg groot en zwaar ontstoken, waardoor er weinig huid over was om de wond te hechten. Maar het is gelukt! Inmiddels is Gizmo geadopteerd door Anna de Jong en Tjalling Frankena uit Balk.

Omdat het verhaal zo bijzonder is, laten wij jullie graag weten hoe het nu met Gizmo gaat.

Anna en Tjalling vertellen: “We kwamen destijds bij De Nomadenhof kijken voor een andere kat, maar deze bleek heel mensenschuw. Toen zagen we Gizmo, die was heel aanhankelijk en direct een knuffelkat. We hadden gelijk een klik met hem. Dat hij een voorpoot miste, was voor ons geen bezwaar, dat maakte hem juist bijzonder voor ons. We bleken de ideale match voor elkaar”.

Gizmo verhuisde naar Balk, en in het begin moest de wond nog verzorgd worden met littekenzalf. Inmiddels is alles mooi genezen en van het litteken is bijna niets meer te zien. Behalve dan dat Gizmo zijn voorpoot mist. Maar daar heeft hij helemaal geen last van. “Hij is heel speels en eist alle aandacht op. Hij is niet schuw en loopt op iedereen af. In het begin was het voor Gizmo wel wennen om op 3 poten te lopen. Maar hij kan inmiddels goed springen en klimmen, al valt hij wel soms. Gizmo zit het liefst binnen en ‘kwekkert’ naar de vogels vanachter het raam”, vertelt Anna.

Gizmo heeft geen andere naam gekregen. Anna en Tjalling vonden deze naam goed bij deze stoere kat passen. “Gizmo luistert goed naar zijn naam. Hij komt als we hem roepen en reageert ook altijd als we hem vertellen dat hij iets niet mag doen”. Anna vervolgt: “Gizmo is sowieso een heel sociale en aanhankelijke kat. Hij is altijd in dezelfde kamer waar wij zijn. Hij ligt tussen ons in, of als Tjalling gamet, ligt Gizmo altijd op schoot of tussen het toetsenbord en de muis. Als we een weekendje weggaan, brengen we Gizmo wel eens bij mijn ouders. Zij hebben een hond en 2 katten. Gizmo kan het heel goed vinden met de dieren van mijn ouders”.

Gizmo heeft dus een prachtig plekje gekregen in Balk, en daar zijn wij van De Nomadenhof ontzettend blij mee. Dankzij de donaties van iedereen, die ons een warm hart toedraagt, konden we Gizmo een goede medische behandeling geven en heeft hij zijn gouden mandje gevonden.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.