HOE IS HET NU MET…..ZIPPY?

In augustus 2021 kregen we een allerschattigst, maar ernstig verwond klein kitten binnen: Zippy. Hij was vermoedelijk gebeten door een hond. Zippy had een grote wond aan zijn buik en miste een stuk van zijn staart. Zippy heeft een flinke operatie ondergaan, die we mede dankzij jullie donaties konden laten uitvoeren. Inmiddels is Zippy geadopteerd door de familie Veenendaal uit Sneek. Omdat het verhaal zo bijzonder is, laten wij jullie graag weten hoe het nu met Zippy gaat.

Paula Veenendaal vertelt: “Toen we de advertentie van Zippy zagen, sprak hij ons meteen aan. We vonden het zó zielig wat hem was overkomen. We wilden hem daarom een fijn thuis bieden”. Eenmaal bij de familie Veenendaal aangekomen, moest er elke dag littekenzalf op de wonden worden gesmeerd. De wonden zijn inmiddels volledig hersteld, en van de littekens is niets meer te zien. Nou  ja, niets meer… “Zippy mist een stuk staart. Hij is soms wat onhandig en verliest zijn evenwicht. We weten niet zeker of het door zijn missende stukje staart komt of dat hij gewoon wat klunzig is. Maar hij heeft er geen last van”, aldus Paula. Ze vermoedt wel dat Zippy als kitten inderdaad is aangevallen door een hond, want hij is enorm bang voor honden en hondengeblaf.

Zippy heet inmiddels Zipper. Een stoere naam voor een kater, die wel aansluit bij de naam die hij in De Nomadenhof kreeg. Na de castratie kreeg de familie Veenendaal echter verrassend nieuws: Zipper was geen mannetje, maar een vrouwtje! Door de grote buikwonden was het voor de dierenarts in eerste instantie moeilijk om het geslacht te bepalen, maar vermoedelijk was het een katertje. Dat bleek dus tijdens de castratie anders te zijn. Omdat Zipper inmiddels goed naar haar naam luistert, heeft de familie besloten de naam niet meer te wijzigen in een meisjesnaam.

“Zipper is een super lieve poes. Ze is aanhankelijk, ligt graag op schoot en is verzot op kwark. Ze kan het goed vinden met onze andere kat. We zijn helemaal happy met Zipper”, besluit Paula.

En daar sluiten wij van De Nomadenhof ons graag bij aan. Zipper is goed hersteld en heeft een prachtig plekje gekregen. We hopen nog vele succesverhalen, zoals die van Zipper, te kunnen vertellen.

Zippy toen

Zipper nu

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.