Terugblik 2018

Geen categorie, Nieuws

Het jaar 2019 is begonnen. We blikken nog even terug op 2018, een jaar met een lach en een traan.

Twee van onze collega’s zijn in juli bevallen. Beide van een prachtige dochter.

De open dag begin oktober was weer reuze gezellig. De opbrengst van de loterij en de verkoop van spulletjes was dit jaar voor de inrichting van het kattenbos.
Het kattenbos is zo goed als klaar. Een lang gekoesterde wens van het personeel is hiermee uitgekomen. Het is een ruimte waar een beperkt aantal katten, die gezond, maar niet tot slecht herplaatsbaar zijn, de rest van hun leven mogen doorbrengen.
Binnenkort kunt u hier meer over lezen op onze website.

Met zijn allen hebben we de schouders er flink onder gezet en ruim 270 katten en 64 honden opgevangen.
Het gros van deze dieren heeft inmiddels weer een goed thuis gevonden. We zijn dan ook dankbaar en trots dat wij ze hebben kunnen helpen.

Echter niet alle dieren zijn ongeschonden uit de strijd gekomen. Dit jaar hebben we weer een aantal brekebenen binnen gekregen en een flink aantal nier- en kankerpatiënten, waarvan een aantal het, ondanks de goede zorg van onze dierenartsen van Dierenkliniek de Waterpoort, uiteindelijk niet gered hebben.
Dierenkliniek de Waterpoort sponsort ons enorm, hetgeen wij zeer waarderen. Toch hebben we van deze dieren nog veel onkosten.

Zo is Dino halverwege juni aangereden. Met 2 gebroken poten kwam hij binnen. Mila kwam half juli binnen met haar afgestorven staart. Zij heeft de amputatie goed doorstaan. Velina is begin september ook onder een auto doorgerold en nog niet helemaal hersteld.
Karel (zijn naam is met liefde gegeven door het team van de Waterpoort) kwam in december zwaar gewond binnen. Zijn middenrif, bekken en dijbeen waren kapot. Karel, een jonge kater, had echter een sterke wil om te overleven. Hij werd gestabiliseerd en na enkele dagen was hij sterk genoeg om geopereerd te worden aan zijn middenrif. De lever en darmen zijn terug in de buikholte geplaatst en het middenrif werd gesloten. Karel knapte zienderogen op en na een paar dagen was hij ook sterk genoeg om aan zijn botbreuken geholpen te worden. De dag na de operatie stond Karel al weer voorzichtig op zijn poten. Operaties geslaagd! Een hoera momentje!
Helaas voor Karel hebben we te vroeg gejuicht. Een losgeschoten bloedprop is hem uiteindelijk fataal geworden.

Ondanks alle donaties van het afgelopen jaar, zijn de kosten enorm opgelopen en kunnen we nog wel wat steun gebruiken. Alle kleine beetjes helpen!

Wilt u ons helpen? Donaties, groot en klein, zijn welkom op rekening nummer:
NL31INGB 0656489642 t.n.v. Stichting de Nomadenhof, onder vermelding van “Noodfonds”.